Amir Barbell

Amir Barbell 29 Years ago was born in Tel Aviv, Israel, already one of the most exciting worldly cities of its time. The aspiration for the entertainment business was born early. But became serious when he started as a Light jockey in nightclub Lexion. Already one of Hollands most popular nightclubs. Very soon his talents were visible and he became Hollands number one Light jockey during the Dutch championship contest 1999. Within 4 months he went to the World Championship contest and became a third place. This made Amir Barbell one of the most wanted Light Jockeys of Holland.

His growing passion for the love of music made him switch the lighting decks to record players. As a Light Jockey Amir Barbell worked with a lot of big and small dj?s, and more and more he got the feeling that he was just as good and even maybe better. To proof this he slowly made the step to dj-ing. Also in this he seemed to have great talent, cause within a short period of time he was playing at multiple big events.

Beside spinning he also started producing. Nowadays Amir Barbell has made several tracks, but he also produced for a range of known dj?s. Examples are, DJ Jurgen, MC Pryme (a.k.a King Bee) Jordan Rivera, Robert Feel Good, Farshad Kay etc. Amir Barbell is now part of the little row of big producer/dj?s that set the tone in Holland (and also a little bit Israël).

Amir Barbell

Amir Barbell

Amir Barbell is 29 jaar geleden geboren in Tel Aviv, Israël, toen al een van de meest bruisende wereldsteden van het moment. De aspiratie voor de entertainmentwereld begon al vroeg, Maar nam pas serieuze vormen aan toen hij Amir Barbell als Lightjockey begon in Lexion. Toen al een van de meest bezochte clubs van Nederland. Al snel kwamen zijn talenten naar boven en wist hij eerste te worden bij de Nederlandse Kampioenschappen Lightjockey 1999. Nog geen 4 maanden later stoofde meteen door naar de internationale kampioenschappen en wist daar de derde plaats te bemachtigen. Dit resulteerde dat Amir meteen een van de meest gevraagde lightjockeys van dat moment werd. Een steeds meer groeiende passie voor muziek zorgde ervoor dat Amir ook ging draaien. Als Lightjockey heeft hij met vele kleine en grote dj?s gewerkt, en steeds meer kwam het gevoel dat hij even goed of misschien wel beter was. Om dat het beste te verwoorden heeft hij langzaam maar zeker de overstap gemaakt naar dj- en. Ook hiervoor bleek Amir een talent in te hebben want al snel stond hij geboekt bij meerdere grote events. Naast het draaien is hij zich ook meer gaan verdiepen in de muziek door eigen productie te gaan maken. Inmiddels heeft hij meerdere tracks gelanceerd en heeft hij ook voor andere grote namen mogen produceren. Voorbeelden hiervan zijn DJ Jurgen, MC Pryme (a.k.a King Bee) Jordan Rivera, Robert Feel Good, Farshad Kay etc. Amir Barbell is nu ook niet meer weg te denken uit het kleine rijtje grote producers/dj?s die Nederland rijk is. Dit jaar staat hij op het mainstage van DANCE VALLEY en dit heeft hij o.a. te danken aan zijn producerstalent, want naast een vette remix van DISCONNECT van Onne Heide&Farshad Kay maakte hij ook Seven Islands. Deze clubhit scoorde tot ver in Azie! Hierdoor werd Amir Barbell ineens geconfronteerd met veel vraag naar zijn produkties!

 Amir Babell