De Bijenkorf & VOGUE Fashion’s Night Out

De Bijenkorf

Na een succesvolle eerste editie in 2012 wordt de Vogue Fashion’s Night Out ook dit jaar groots gevierd in de Bijenkorf Amsterdam. Op donderdag 5 september worden verspreid over alle verdiepingen meer dan 100 activiteiten georganiseerd. Dit zijn de hoogtepunten: Opening Vogue Fashion’s Night Out
Vogue Fashion’s Night Out wordt om 18.00 uur bij de ingang aan de Damzijde officieel geopend door hoofdredacteur Karin Swerink. MOAM talks en foto-expositie
In de Bijenkorf Kitchen interviewen modejournalist Georgette Koning en MOAM-initiatiefnemer Martijn Nekoui deze avond bekende Nederlanders uit de modewereld.

De Bijenkorf Programma:

19.00 uur – 19.20 uur: Martien Mellema (Vogue) en Sabrina Meijer (afterdrk.com) over de toekomst van modemagazines en -blogs.
19.30 uur – 19.50 uur: Frans Molenaar en Claes Iversen over couture van toen en nu.
20.00 uur – 20.20 uur: Remco de Nijs (G-star) en Sjaak Hullekes over mannenmode in Nederland.
20.30 uur – 20.50 uur: Puck & Hans en Olcay Gulsen (SuperTrash) over hoe belangrijk branding en marketing in de mode zijn.Namen als Frans Molenaar, Olcay Gulsen en Claes Iversen zijn bij de meeste fashionista’s in Nederland wel bekend. Maar wie zijn de andere bepalende gezichten? de bijkorf De fotoserie MOAM favorites toont 15 experts met hun favoriete mode-item. Van schoenen tot tassen; elk Nederlands mode-icoon heeft er zijn eigen verhaal bij. Anne Claire de Breij fotografeerde de serie over de Nederlandse mode-experts en hun dierbaarste bezitten. Favorites in fashion!
De expositie wordt tijdens de Bijenkorf Vogue Fashion’s Night Out om 19.00 uur officieel geopend en is in de Bijenkorf Kitchen (5e etage) te zien tot en met 22 september.Dutch Designers
Nederlandse mode-ontwerpers kunnen op deze avond niet ontbreken. Designers Bibi van der Velden, Frans Molenaar, Claes Iversen en Maria Kooistra organiseren elk hun eigen evenement in de Bijenkorf.
Bij Frans Molenaar kun je je laten fotograferen met zijn iconische cape uit de jaren 70. Direct daarna signeert de designer de foto.
Claes Iversen bewijst dat zijn ontwerpen voor elke vrouw bereikbaar zijn. Hoe? Dat blijft nog even geheim.
Bij Bibi van der Velden kunnen bezoekers plaktatoeages laten zetten, drankjes drinken aan de bar en met Bibi op de foto in de photobooth.
Maria Kooistra presenteert voor de eerste keer haar volledige serie armbanden uit de Zodiac serie. Deze zijn gebaseerd op de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem. Bezoekers kunnen ter plekke bij een astroloog terecht de Bijenkorf Vogue modeshows
Laat je inspireren door de laatste najaarstrends, geselecteerd door Vogue-stylist Saskia van Langevelde. De shows starten om 18.30 uur, 19.15 uur, 20.00 uur, 20.45 uur en 21.30 uur in de Lichthal op de 1e etage. De muziek bij de modeshows wordt verzorgd door DJ Joost van Bellen. Salon Heleen Hülsmann
Salon Heleen Hülsmann verkoopt in haar pop-up store prachtige, nauwelijks gedragen tweedehands kleding, schoenen en accessoires van onder andere Stella McCartney, Dries van Noten, Prada, Alexander Wang en Helmut Lang. Alle kleding en accessoires zijn met zorg uitgezocht en ‘hand picked’ zodat bezoekers hier iets unieks kunnen vinden tijdens de vier dagen dat de Salon in de Bijenkorf staat.
Salon Heleen Hülsmann, op de 2e etage, is geopend tot en met zondag 8 september.Daarnaast krijg je bij aankoop van een Marc O’Polo product een Garance Doré Diary, verloot Burberry een trenchcoat, organiseert Tommy Hilfiger een tableau vivant met foto-installatie en DJ en zijn er nog veel meer evenementen in het filiaal.Voor een volledig overzicht bekijk De Bijenkorf www.deBijenkorf.nl/evenementen. Deze pagina wordt in aanloop naar de Bijenkorf Vogue Fashion’s Night Out wekelijks aangevuld met nieuwe evenementen.

De Bijenkorf

de Bijenkorf & VOGUE Fashion’s Night Out

do, 5 september, 6:00 PM CEST

de Bijenkorf Amsterdam

De Bijenkorf Vogue Fashion’s Night Out

De Bijenkorf verleden jaar

De Bijenkorf

Na een succesvolle eerste editie in de Bijenkorf 2012 zindert ook dit jaar de Bijenkorf Amsterdam weer van de evenementen tijdens Vogue Fashion’s Night Out 2013. De Bijenkorf Amsterdam is tijdens deze avond tot 23.00 uur geopend en staat volledig in het teken van het vieren van de mode!Donderdag 5 september
18.00 – 23.00 uurde Bijenkorf Op elke etage is tijdens de VOGUE Fashion’s Night Out iets bijzonders te beleven. In onderstaand overzicht kan je alvast enkele highlights bekijken.

dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-fashionsnightout-385.jpg
De Bijenkorf fashion show in samenwerking met Vogue
Laat u inspireren tijdens een wervelende fashionshow door de mooiste mode items geselecteerd door Vogue styliste Saskia van Langenvelde. De fashion show word muzikaal ondersteund door DJ van Bellen.1e etage, lichthal met shows om:
18.30 – 18.45 uur
19.15 – 19.30 uur
20.00 – 20.15 uur
20.45 – 21.00 uur
21.30 – 21.45 uurMede mogelijk gemaakt door:
dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-macbalmain-246.jpg
de bijenkorfTableau Vivant parterre
Dompel jezelf onder in de nieuwste trends van dit seizoen.De Bijenkorf Op de parterre treft u een catwalkshow met alle accessoire musthaves voor komend seizoen, muzikaal ondersteund door DJ Sunny. Catwalkshows gedurende de gehele avond.Mede mogelijk gemaakt door:
dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-armanicosmetics-200.jpg
de bijenkorfBibi van der Velden
Bibi van der Velden bouwt voor Vogue Fashion’s Night Out een tatoeageshop /rock chick bar. Ze ontwerpt speciaal voor deze avond plaktatoeages met eigen sieradenontwerpen. Wanneer je zo’n tattoo laat zetten, tekent Bibi er met henna nog een collier bij. Drink in de bar een drankje en ga in de photobooth op de foto met Bibi zelf.dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-bibivdvelden-200.jpg
De BijenkorfFrans Molenaar
Ga deze avond op de foto met de iconische cape van Frans Molenaar uit de seventies en laat deze foto meteen signeren door de designer himself!in de Bijenkorfdbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-fransmolenaar-200.jpg
De BijenkorfClaes Iversen
Een prêt-à-porter of haute couture stuk van de Deense ontwerpers Claes Iversen onbereikbaar? Tijdens Vogue Fashion’s Night Out is een design van de hand Claes voor iedere vrouw in Nederland bereidkbaar. Wat? Dat blijft nog even geheim.C l a e s  I v e r s e n
De BijenkorfMaria Kooistra
Maria Kooistra presenteert tijdens een mini-parade voor de eerste keer de volledige serie armbanden uit haar Zodiac Project. Deze armbanden zijn gebaseerd op de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem. De astroloog van dienst trekt ter plekke horoscopen.
dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-mariakooistra-200.jpg
De BijenkorfMOAM talks
Zin in meer diepgang binnen fashion? In de Bijenkorf Kitchen interviewen Georgette Koning en Martijn Nekoui deze avond diverse bekende Nederlanders uit de modewereld.Programma:
19.00 – 19.20 uur: Karin Swerink/Martien Mellema – Sabrina AfterDRK
19.30 – 19.50 uur: Frans Molenaar – Claes Iversen
20.00 – 20.20 uur: Remco de Nijs – Sjaak Hullekes
20.30 – 20.50 uur: Puck & Hans – Olcay Gulsendbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-moam-200.jpg
De BijenkorfSalon Heleen Hülsmann
Salon Heleen Hülsmann verkoopt in haar pop-up store prachtige, nauwelijks gedragen tweedehands kleding, schoenen-en accessoires. Zij verkopen er recente items van de beste designerslabels, die vaak meteen uitverkocht waren. Zo zijn er labels te vinden als Stella McCartney, Dries van Noten, Prada, Alexander wang en Helmut Lang.Alle kleding en accessoires zijn met zorg uitgezocht en ‘hand picked’ zodat u hier iets unieks kunt vinden tijdens de vier dagen dat de Salon in de Bijenkorf staat.2e etage, 5 t/m 8 september.
De BijenkorfVogue Store
Ontdek exclusieve Vogue-producten, zoals een Vogue-trui, canvas tas en notebook. Alleen deze avond in de Vogue Store.2e etagedbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-vogue-200.jpgdbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logo-heleenhulsmann-200.jpg
De BijenkorfIllustreren
de bijenkorf Djovrie Krüs illustreert live en Robin Gerritsen voegt een dichtregel toe.Je krijgt een gratis illustratie die ter plekke wordt afgemaakt bij aankoop van zijn boekje of poster.4e etage
afdeling Boekendbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/beeld-versvandehanger-246.jpg
De BijenkorfJazzoptreden Equinox
Equinox zorgt vanavond voor een kleurrijke mix van groovy lyrische melodieën, funky ritmes en geavanceerde improvisatie en blues. Equinox beschikt over een internationaal ensemble van enkele van de beste spelers op de Nederlandse Jazz scene, met bandleden uit New York City, Dublin Ierland en Nederland. De nieuwe CD met begeleidende DVD ‘Face the Music’  is vanavond te koop.2e etage van de bijenkorfdbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/beeld-equinox-246.jpg
De BijenkorfModel contest
Wie wordt het model van de Bijenkorf.nl? De zoektocht naar het nieuwe mannelijke en nieuwe vrouwelijke model eindigt vanavond, tijdens de live finale. Kijk mee met de fotohoot.3e etagedbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/beeld-modelcontest-246.jpgMede mogelijk gemaakt door:dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/logos-rbwb-246.jpg
De BijenkorfSigneren Robert Vuijsje
De eigen uitgave van de Bijenkorf, De Scheiding, is dit jaar geschreven door Robert Vuijsje.Van 18.45 tot 19.45 uur signeert hij zijn boek.4e etage
afdeling Boeken.dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/beeld-robertvuijsje-246.jpg
De BijenkorfEYE
Laat je inspireren door hoogtepunten uit het programma Film Fashion Fabulous dat vanaf 7 september in EYE draait.Op de 1e etage kun je een preview zien en op de foto in een filmset.dbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/beeld-eye-246.jpg
De BijenkorfUnseen
Unseen is een internationale fotografiebeurs met een focus op onontdekt fotografietalent (en ongezien werk van gevestigde fotografen). Unseen is meer dan alleen een fotografiebeurs. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een wereld vol nieuwe inzichten, ervaringen en avonturen. Van 26 tot 29 september
op het terrein van het Westergasfabriek in Amsterdam.1e etagedbk-shop:/Statische content/Evenementen_2/Fashions_Night_Out/beeld-unseen-246.jpg
Jazzoptreden Jaxx
Vier jonge muzikanten bundelen de krachten om een avondvullende show neer te zetten in het Damcafé. Saxofoon, contrabas en toetsen komen samen met een DJ en zetten een pakkende set neer.Ze geven een originele draai aan jazz, lounge, house en club. Zoekt u subtiele achtergrondmuziek of moeten de dansers aan het werk? Jaxx regelt het. Bij de eerste tonen Die deze jongens spelen, merk je direct dat de muzikaliteit door de aderen heen stroomt. Normaal staan ze samen met de grotere artiesten van Nederland op het podium, maar in deze setting komen ze optimaal tot hun recht. Improvisatietalent ten top!DamcaféFlipbook
Speel de hoofdrol in je eigen flipbook in de Flipbook Studio. Wij maken een korte film van je, die in circa 90 seconden wordt omgezet in een flipbook!! Wanneer je het boekje snel door je duim laat glijden, komen alle plaatjes als een filmpje tot leven. Een unieke en blijvende herinnering aan uw bezoek aan Fashion’s Night Out.1e etage De Bijenkorf